Εκδήλωση της ELSA Athens με αφορμή την συμπλήρωση 70 ετών από τη Δίκη της Νυρεμβέργης (Ινστιτούτο Goethe, 20 Νοεμβρίου 2015)

«Με αφορμή τα 70 χρόνια από τη Δίκη της Νυρεμβέργης, σας ενημερώνουμε ότι αυτήν την Παρασκευή στις 20 Νοεμβρίου 2015 στις 15.00 στο Ινστιτούτο Goethe (διεύθυνση: Ομήρου 14-16), η ELSA Athens σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων (Association Internationale des Interprètes de Conférence) θα διοργανώσει αναπαράσταση δίκης (mock trial) και συγκεκριμένα των δικών United States of America vs Wilhelm List et al. και United States of America vs Wilhelm von Leeb et al. (γνωστή και ως »The German High Command Trial»), οι οποίες έλαβαν χώρα ενώπιον του Στρατοδικείου των Ηνωμένων Πολιτειών.


Συγκεκριμένα, δύο ομάδες φοιτητών (υπεράσπιση και κατηγορούσα αρχή) θα κληθούν να παρουσιάσουν ενώπιον ενός εικονικού δικαστηρίου με τριμελή σύνθεση τα επιχειρήματα που υποστηρίχθηκαν και το κατηγορητήριο, ενώ στη συνέχεια, καθένας από τους δικαστές θα μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις κι εν τέλει θα αναγνώσουν την τελική απόφαση και ποινή.


Η συγκεκριμένη αναπαράσταση αποτελεί μία επιμέρους εκδήλωση ενός συνολικότερου αφιερώματος της Διεθνούς Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων στις Δίκες της Νυρεμβέργης από τις 2 έως τις 20 Νοεμβρίου, στο Ινστιτούτο Goethe.»

Πηγή: ELSA Athens