Εκδήλωση της ELSA Athens στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με θέμα το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο (23-04-2015)

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο έχει ως στόχο να αναχαιτίσει τις επιπτώσεις των ενόπλων συρράξεων παγκοσμίως προστατεύοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο και γεννήθηκε το 1859 από μια ομάδα εθελοντών με φιλάνθρωπα ιδανικά για την περίθαλψη των θυμάτων πολέμου, χωρίς θρησκευτικές, πολιτικές ή εθνικές διακρίσεις.

Σε μία εποχή που ένοπλες συρράξεις και ανθρωπιστικές τραγωδίες μαίνονται παγκοσμίως, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο καλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ, να διασφαλίσει τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην καρδιά της διεθνούς κοινότητας.

Προς τούτο, η ELSA Athens σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διοργανώνει εκδήλωση με θέμα το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015, ώρα 10.00 – 12.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, Λυκαβηττού 1.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για αιτήσεις συμμετοχής, απαιτείται απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και σκοπός) με e-mail στο vpsc.athens@elsa-greece.org .»

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Πηγή: ELSA Athens