Εκλογή επτά νέων μελών στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας (11/06/2014)

pubilΣτις 11 Ιουνίου 2014 εξελέγησαν επτά δικαστές ως μέλη του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS). Σύμφωνα με το Καταστατικό του Δικαστηρίου, κάθε 3 έτη πραγματοποιούνται εκλογές για την ανανέωση της θητείας του 1/3 των μελών του Δικαστηρίου, δηλαδή για την εκλογή 7 νέων μελών.

Η υπόδειξη των νέων δικαστών πραγματοποιήθηκε κατά την 24η Σύνοδο των κρατών μελών της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.Η θητεία των δικαστών που εξελέγησαν εκ μέρους των κρατών μελών ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου 2014 και θα διαρκέσει 9 έτη.Δεν αποκλείεται η επανεκλογή ενός δικαστή μετά την πάροδο της 9ετούς θητείας του.

Μεταξύ των δικαστών που εξελέγησαν για δεύτερη φορά ως μέλη του Δικαστηρίου περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι : ο Δικαστής Yanai (Ιαπωνία), ο Δικαστής Hoffmann (Νότια Αφρική), ο Δικαστής Pawlac (Πολωνία), ο Δικαστής Kateka (Τανζανία) και ο Δικαστής Paik (Δημοκρατία της Κορέας). Στους δικαστές που εξελέγησαν για πρώτη φορά συγκαταλέγονται οι Alonso Gómez-Robledo Verduzco (Μεξικό) και Tomas Heidar (Ισλανδία).

Δείτε τα βιογραφικά των νέων δικαστών εδώ.

Πηγή : Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS)