Παγκόσμια Φιναλίστ η Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs»!

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται ότι η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «Manfred Lachs 2015» (Ιερουσαλήμ, 13-15 Οκτωβρίου 2015), κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κόσμο, αφού πρώτα απέκλεισε την πρωταθλήτρια Αφρικής και αντιμετώπισε στον τελικό, ενώπιον τριών Δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, την ομάδα του Πανεπιστημίου του Mississippi. Η εκπληκτική απόδοση των Ελλήνων φοιτητών επισφραγίσθηκε με τη βράβευση του κ. Αθανασίου Πλεξίδα – μέλους της ομάδας – ως καλύτερου αγορητή του διαγωνισμού παγκοσμίως!

Ο εν λόγω διαγωνισμός (Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition) διοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL). Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα που ήδη απασχολούν εντονότατα τη Διεθνή κοινότητα, όπως η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο Εξω- ατμοσφαιρικό Διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή της σύγκρουσης με τη Γη διαστημικών αντικειμένων (μετεωρίτες, κλπ.)

Η εμφάνιση και απόδοση των Ελλήνων φοιτητριών και φοιτητών απέσπασε το θαυμασμό και τους επαίνους τόσο των παρευρισκομένων μελών του International Institute of Space Law όσο και των τριών Δικαστών της Χάγης που έκριναν την εικονική υπόθεση: Peter Tomka (Σλοβακία), Dalveer Bhandari (Ινδία) και Kirill Gevorgian (Ρωσία). […]

Αξίζουν, λοιπόν, τα θερμότερα συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας: στους προπτυχιακούς φοιτητές Αθανάσιο Πλεξίδα, Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή, που έφθασαν κυριολεκτικά… στα άστρα, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Γεωργίου Κυριακόπουλου, Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο κ. Κυριακόπουλο συνεπικούρησαν, στην προετοιμασία της ομάδας, ο μεταπτυχιακός φοιτητής κ. Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, καθώς και η προπτυχιακή φοιτήτρια κα Νίκη Κουρή, αμφότεροι μέλη της περυσινής ομάδας της Σχολής στον εν λόγω διαγωνισμό.»

Δείτε περισσότερα εδώ.

Πηγή: Νομική Σχολή Αθηνών