Πρωτιά της Νομικής Σχολής Αθηνών στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της ELSA για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ELSA Human Rights Moot Court Competition) 2014-2015

«Η ELSA Athens συγχαίρει θερμά την ομάδα προπτυχιακών φοιτητριών της Νομικής Σχολής Αθηνών για την ανεπανάληπτη επιτυχία της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ELSA Human Rights Moot Court Competition 2014-2015) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Στρασβούργο!

Διαγωνιζόμενες με άλλα 15 πανεπιστήμια που προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι προπτυχιακές φοιτήτριες Στέλλα Μαυρομμάτη, Δήμητρα Σεραφειμίδη και Μυρτώ Σταυρίδη κατέκτησαν την πρώτη θέση κατά τις προφορικές αναπτύξεις ενώπιον των δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και απέσπασαν το Βραβείο «Council of Europe», εξασφαλίζοντας τρεις θέσεις πρακτικής άσκησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και χρηματικό έπαθλο αξίας 2.000 ευρώ.

Παράλληλα, η Μυρτώ Σταυρίδη τιμήθηκε με το Βραβείο για την καλύτερη Ομιλήτρια του Διαγωνισμού, κερδίζοντας μια θέση πρακτικής άσκησης στο Γραφείο Διασύνδεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, η ομάδα διακρίθηκε με το βραβείο για το καλύτερο δικόγραφο υπέρ του Προσφεύγοντος (Best Applicant Written Submission), στην φάση των γραπτών αναπτύξεων.

Η ομάδα συνεπικουρούνταν από τις προπονήτριες διδακτορικές φοιτήτριες Δήμητρα Παπαγεωργίου και Εύα Τζαβαλά, καθώς και από την Ειρήνη Ανδρικάκη και τον Μάνο Γιακουμάκη, μέλη της ομάδας που συμμετείχε στον διαγωνισμό κατά την περασμένη χρονιά. Ολόκληρη η ομάδα τελούσε υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας Διεθνούς Δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών, Μαρίας Γαβουνέλη….»

Περισσότερα, εδώ.

Πηγή: ELSA Athens